Bogdanova domača stran
 

 
 

E-Mail: bogdan@krmelj.com

 

MENI     

DONACIJA  

Za ohranitev tega spletnega mesta, ter, domene Krmelj.com, sprejemam vaše donacije. Plačilo je preko PayPal-a. Kliknite na gumbek spodaj. Hvala vam :)

NOVOSTI 

2. 02. 2018  Nove fotografije na straneh od Maket. Naredil veliko novih realističnih all-focus slik. izgledajo res odlično, vredno ogleda :)
22. 01. 2018  Dodal sem en kup slik od izdelave nove postaje pri straneh ZELEZNICA MAKETE. Okoli 170 slik in opisov, torej prijetno branje
6. 10. 2017  Na žalost nekih novih velikih stvari na mojih spletnih straneh niti ni. V zadnjem času delam veliko na vlakih tako da to se konstantno posodablja ostalo nisem šlatal že par let :)

Več novic

EIFFELOV STOLP

 
 

STATISTIČNI IN TEHNIČNI PODATKI O STOLPU

-Datumi izgradnje: 23.01.1887 - 31.03.1889
-Inžinerji : Maurice Koechlin, Emile Nouguier
-Arhitekt: Stephen Sauvestre
-Konstruktor: Gustave Eiffel
-Odprt leta 1889, za  obletnico Francoske Revolucije
-Število delavcev na gradbišču: 300
-Število smrtno ponesrečenih delavcev na gradbišču: 1
-Število uporabljenih zakovic: 2.500.000
-Število jeklenih kosov 18.038
-Višina: 300,51m (odstopanje 15cm zaradi temperaturnih razlik)
-1. ploščad na višini 57 m
-2. ploščad na višini 115m
-3. ploščad na višini 276m
-Višina - vključno s TV anteno: 320.755m
-Teža 7.000t (1.000t teže odstranjeno v renovaciji leta 1990)
-Poraba barve: 50t vsakih 7 let
-Barva: temno rjava
-Število stopnic do vrha: 1665
-Število stopnic, ki so dovoljene za obiskovalce: 704
-Osvetljava: 352 projektorjev po 1000W
-Število obiskovalcev do leta 2000: 187.664.439
-Prvo oddajanje radijskih programov: 1918
-Prvo oddajanje TV programov: 1957
-Maksimalen nagib na vetru: 12cm
-Vidljivost po lepem vremenu: 67km
-Informacije po telefonu: 45-55-91-11

 
 
       Res neverjetna zgradba. Ne čudim se da je Eiffelov stolp predlagan za sedem čudes nove dobe. Nekoč ko bom velik si bom vzel čas in bom šel stolp pogledat tudi v živo..
 
 
        Če koga zanima, pa naslednji dve sliki lahko dol sname z mojega strežnika. Slike so velikosti reda 1MB, so v JPG formatu, in resoluciji  2048 X 3072 v 16 Milionih barvah, samo kliknite na sliko in začelo se bo preslikavanje slike na vaš računalnik. Seveda, še pred tem pa morate določiti mesto na vašem trdem disku na katerega naj bi se sliki shranili. Sliki sta zelo natančni in z približevanjem lahko vidite mnoge detajle stolpa.
 

 
 
        Tu sem vam pripravil še nekaj dodatnih, zanimivih posnetkov Eiffelovega stolpa:
 
Kopija originalnega načrta izgradnje
Izgradnja
Uničenje
Okupacija v II svetovni vojni
Udar strele
Dnevni posnetki
Nočni posnetki - rumena osvetljava
Nočni posnetki - rdeča osvetljava
Nočni posnetki - violično-rdeče-bela osvetljava
Nočni posnetki - mavrična osvetljava
 
Nočni posnetki - violična osvetljava
Nočni posnetki - rumeno-zelena osvetljava
Nočni posnetki - rdeče-bela osvetljava
Nočni posnetki - modra osvetljava (ob prevzemu vodenja EU od Slovenije)
Nočni posnetki - neosvetljen
Megla
Sončni zahod
Zasnežen
Ognjemet
Možna nadgradnja v prihodnosti
 
 

NAVODILO ZA IZDELAVO STOLPA IZ VŽIGALIC

        Sedaj bi vam pa še povedal kako lahko sami naredite maketo Eiffelovega stolpa iz vžigalic. Vse kar potrebujete je nekaj enostavnega orodja, ter veliko volje. Od orodja boste rabili pištolo za vroče lepilo, dobite jo v vsaki knjigarni, papirnici ali v Merkurju, škarje, klešča za rezanje kablov, čopič, brezbarvna samolepilna folija, trdi karton na kateremu boste rezali vžigalice, samolepilni trak, čim bolj fin flomaster (črne barve), ter za rezanje olfa nož.
 
 
        Poleg tega boste potrebovali ustrezno lepilo za vašo lepilno pištolo, ter veliko vžigalic (10 štek navadnih vžigalic, ter eno škatlico velikih vžigalic - vžigalice za gospodinjstvo) in na koncu izdelave vam še priporočam, da vaš izdelek lakirate. Za to boste potrebovali brezbarvnio lazuro za les, za prvi premaz, ter brezbarvni lak za les za drugega.
       
V nadaljevanju boste našli navodila kako sami izgraditi stolp, v manj kot 150-ih urah. Ko bo stolp končan bo visok 96cm, porabili boste cca 4.000 vžigalic, cca 3 metre prozorne samolepilne folije, ter okoli 15 palic lepila. Seveda 50% teh vžigalic je na mero odrezanih, tako da dela je dovolj.
       
Predvsem je zelo pomembna priprava na delo. Stolp je razdeljen v več delov - segmentov. Načrte prvo natisnite na A4 liste. Potem jih odrežite, ter jih zalimajte na trdi karton, tako da bodo čvrsto pritrjeni. Ko ste to uredili, boste potrebovali prozorno samolepilno folijo, ki jo boste odrezali na tako mero, da bo malo večja od segmenta ki ga nameravate delati. Z samolepilnim trakom boste folijo zalimali na karton, tako da bo lepilna stran navzgor. To potrebujete zato, da boste potem, ko se boste lotili dela, vžigalice enostavno prislanjali na folijo in  tu se bodo začasno pritrdile. Vžigalice polagate po načrtu, ki ga imate spodaj pod folijo in, ko boste imeli na foliji ves, ali samo del, segmenta, ki ga izdelujete, boste z lepilno pištolo zalimali vžigalice da so skupaj. Na koncu boste odstranili folijo z narejenim segmentom s kartona, in nato še odstranili folijo z vžigalic. V roki vam ostane segment katerega ste delali. Kasneje ko boste naredili vse segmente, iste enostavno zlepite skupaj v celoto. Navodila kako segmente lepite skupaj imate v načrtu samem, isto imate v njem tudi koliko število posameznih segmentov rabite za izdelavo stolpa. Isti podatek imate tudi v spodnji tabeli.
Segmenti po imenih Koliko kosov potrebujete Segmenti po imenih Koliko kosov potrebujete
PRITLIČJE - notranji segment št.1 2 PRVO NADSTROPJE  - notranji segment št.3 4
PRITLIČJE - notranji segment št.2 2 PRVO NADSTROPJE  - zunanji segment 4
PRITLIČJE - notranji segment št.3 4 DRUGA PLOŠČAD 1 (ograje 4X)
PRITLIČJE - zunanji segment 4 DRUGO NADSTROPJE - notranji segment 4
PRVA PLOŠČAD 1 (ograje 4X) DRUGO NADSTROPJE - zunanji segment 4
PRVO NADSTROPJE  - notranji segment št.1 2 TRETJA PLOŠČAD 1 (ograje 4X)
PRVO NADSTROPJE  - notranji segment št.2 2 OPAZOVALNICA 4

        Vžigalice, ki jih boste uporabljali, morajo biti že izgorete. Ne boste sedaj lotili se tega tako, da boste izgorevali eno po eno vžigalico. To naredimo tako da izgorimo celo škatlico naenkrat, ampak samo toliko, da fosfornata glavica zgori. Ko so vžigalice še tople, obrnemo škatlico navzdol, jo čisto malo odpremo, in na neki trdi podlagi 10 krat močno potolčemo. To je potrebno da se odstrani pepel, ki se nahaja na glavah vžigalic. Sedaj imamo pripravljene vžigalice, ki so popolnoma ravne, in izgorete.
        Obilo užitkov ob delu, ob dokončanem izdelku, čim manj živciranja vam želim, v upanju da sem vam kakorkoli lahko pomagal. Za vsa vprašanja mi pišite na E-Mail.
        Načrte za izdelavo stolpa sem do sedaj dajal zastonj, in nikol nisem nič zahteval. Recesija je, časi so težki, ta spletna stran zahteva svoje stroške, tako, da so od sedaj načrti na prodaj. Na levi strani spletne strani, pod menijem, imate gumbek DONATE. Kliknite na ta gumb in donirajte 10€, pa vam načrte pošljem. Seveda ko boste donirali mi še napišite pošto na moj E-Mail, da vem za kaj ste Donirali in da vam pošljem načrte.
 
 
 

SLIKE IZDELAVE

 

           Spodaj lahko vidite potek izdelave stolpa. Slike nisem opremljal z komentarji, ker menim da ni potrebno. Slike vam bodo odgovorile na veliko vprašanj, o sami izdelavi in sestavljanju stolpa. Stolp sem izdeloval od 14.03.2006 pa do 18.03.2006. Seveda sem izkušen modelar, in tudi delal sem po cele dneve in skoraj tudi cele noči, zato sem ga uspel narediti v 5 ih dneh. Manj iskušen modelar ga lahko naredi v cca 150 ih urah.
 
 
 
            Vabim vse modelarje, izdelovalce stolpov, da mi pišejo, komentirajo mojo stran, moj izdelek, ter, če želijo, mi lahko tudi pošljejo slike svojih izdelkov, katere lahko vključim v to stran, ter jih objavim, tako da bo stran pestrejša in zanimivejša. Vse skupaj je seveda samo v pomoč novim izdelovalcem Eiffelovega stolpa.
           
Javilo se mi je kar nekaj izdelovalcev stolpa po mojih načrtih. Spodaj vam, z njihovim dovoljenjem, podajam njihove slike, izdelave in končnih izdelkov.
 

SLIKE IZDELANIH STOLPOV

 
            Leta 2006 sem posnel te slike na snemanju nekega filma v filmskem studiu v Ljubljani. Od izdelovalcev sva tu jaz in Uroš. Za ostale stolpe ne vem kdo jih je naredil, vsekakor so pa zelo lepi.               Uroš: Izdelava Eifflovega stolpa mi je vzela cca 100 ur dela, Bogdanove načrte sem rahlo spremenil, odrezal glavice vžigalicam in tako dobil stolp, ki ga vidite na slikah. Izdelano: Februar 2004.
 
            Jure               Matevž
 
            Dušan               Jože
 
            Nina               Samo
 
            Alexandr: Nažalost nisem uspel dobiti tega gospoda prek nikakršnih povezav, slike sem našel na internetu, in ker je nekaj izrednega sem jih dal tu, vam na vpogled. Izdelovalec je Alexandr Pashkevich iz Ukrajine. Izredno lepo narejen stolp, resnično same pohvale lahko napišem o njem. Zelo zanimivo kakšno "predpotopno" orodje je uporabil. Ni vse v orodju, nekaj je tudi v iznajdljivosti, sposobnosti in želji da nekaj narediš.               Lado
           
 
            Zvonko    
   
 
 
Zadnja Sprememba te strani: 14.12.2013 22:26:48
Vse pravice pridržane, Web Design by Bogdan Krmelj. Strani so testirane v IE 6.1 in Mozilla Firefox 2.0, na resoluciji 1024 X 768 pikslov.
 
Bogdanova osebna stran

5 novih komentarjev - UREDI


Pregled vaših komentarjev na zgoraj objavljeno vsebino
RAJKO PIKO     22. 10. 2015     PROŠNJA PROŠNJA  
Bojan...a mi lahko daš še kakšen načrt za izdelke iz vžigalic..Zelo zadovoljen sem z tvojim načrtom ajflovega stolpa...enkratno..prosim te da odgovoriš...na naslov rajko.piko@gmail.com...Lep pozdrav...Amaterski ljubitelj ...Rajko
ŽAN PPOGAČNIK     5. 01. 2015     vžigalice  
men še ni čist jasno kako se izgori cela škatlica naenkrat. Odgovor: Zelo enostavno. Škatlico vžigalic na strani kjer so glave odpreš za polovico centimetra. Vžigalico ki si jo komaj prižgal, ko je intenziven ogenj takoj vtakneš v to odprtino in bo vse na enkrat zagorelo. Toda pazi. Ogenj ki tako nastaneje lahko tudi 30cm velik, pazi da usmeriš odprtino v škatlici nekam kjer je prosta pot za ogenj, nikakor v sebe, ker se boš popekel. Če si še otrok, daj raje to očiju ali pa mamici da ti naredi, da se ne boš poškodoval. LP Bogdan
Bogdan Krmelj     2. 02. 2015     Odgovor Borutu  
Pozdravljen Borut, Zunanji segment in notranji segment pritličja se razlikujeta v širini. Zunanji je za širino ene, še bolje dveh vžigalic širši. Namreč ko se daje lepilo gor se ga malo nakopiči in ta nakopičen del lepila malo moti pri sestavljanju. Jaz sem zadevo tako rešil da sem na zunanje segmente levo in desno dodal po eno vrsto vžigalic da je zunanji segment širši in potem je bilo dobro. Pred tem sem tudi z spajkalnikom zgladil lepilo tam kjer se dotikajo segmenti, da je tam čim bolj tenak sloj lepila. :) Poglejte si malo bolj natančno moje slike izdelave tam boste videli da je na enih slikah dvojna vrsta vžigalic na poševnih stranicah pritličja, na koncu ko sem ga sestavil, so pa tri vrste, to pa zato ker sem eno dodal da sem kompenziral za debelino lepila na notranjih segmentih :) LP Bogdan
Borut     2. 02. 2015     informacije  
mene zanima ce sta notranji pa zunanji segment pritlicja enakih dimenzij
Bogdan     29. 01. 2015     Odgovor Zvonku  
Po moje je največji stolp iz vžigalic velik 8 metrov, nisem pa siguren, pojdite na internet in prašajte strica Googla :) LP
zvonko flakus     29. 01. 2015     bogdan  
pozdravleni zanima me če je kateri ustvarjalec naredil višji stolp kot ga prikazuje slika zanima me velikost hvala
Bogdan     29. 01. 2015     Odgovor Zvonku  
Pozdravljen Zvonko, večinoma vlake dobim in kupim preko Ebaya. Nekaj od njih sem pa kupil tudi v raznih spletnih trgovinah. LP
zvonko flakus     29. 01. 2015     bogdan  
bogdan zanima me kje dobite vlakce ker me z tem navdušujete lp
Bogdan     26. 01. 2015     Odgovor Jaki  
vse vžigalice so popolnoma navadne, razen v križih na spodnjem nadstopju sem uporabil vžigalice za gospodinjstvo. :) LP
jaka potokar     26. 01. 2015     vprašanje  
iz koliko dolgih vžigalic pa ste izdelovali stolp?
Bogdan      25. 01. 2015     Odgovor Primožu  
34 cm
Primož Kastelic     25. 01. 2015     vprašanje  
koliko v širino meri stolp na tleh?
Bogdan Krmelj     19. 01. 2015     Odgovor Zvonku  
Pozdravljen, Kako mi boste plačali ob prevzemu če jaz lahko pošljem po elektronski pošti ne morem po navadni hehe ne vem kaj ni jasno tu. dejte mi pisat prosim na moj EMail: Bogdank@gmail.com LP Bogdan
zvonko flakus     19. 01. 2015     bogdan  
bogdan je možno poslat načrte za stolp plačam ob prevzemu
Bogdan Krmelj     12. 11. 2014     Odgovor Mihu  
Pozdravljen Miha, Načrte imam jaz, izdelal sem jih sam, in dolgo let sem jih dejansko imel tu na moji spletni strani na voljo zastonj. Na žalost spletna stran nekaj stane in sem se zato odločil da načrte menjam za donacijo. V zamenjavo za načrte, katere vam jih pošljem na ta mejl, bom hvaležen za donacijo 10€, katera bo pomagala ohranitvi moje spletne strani. Na levi strani spletne strani, pod menijem je gumbek donate. Plačilo je na moj Paypal. LP Bogdan
Miha     12. 11. 2014     vprašanje  
pozdravleni.. ali bi mi lahko prosim nekdo poslal načrte stolpa na mail: mihaerzen@gmail.com, ker jih na tej strani ne najdem? LP
Bogdan Krmelj     15. 10. 2014     Odgovor Martinu  
Pozdravljen Martin, Evo tole so mere stolpa. prva etaža: - širina 35cm - višina 14cm druga etaža: - širina 18cm - višina 18cm tretja etaža - širina 10cm - višina 61cm LP Bogdan
marin novak     15. 10. 2014     vprasanje  
kolikšni sta širina in dolžina;prve,druge in tretje polščadi(v naravni velikosti)?
borut talaber     15. 12. 2013     eifelov stolp  
preko paysafa pa ne gre?
Borut Talaber     15. 12. 2013     Eifelov stolp  
Moj Mail je : Borut.talaber@siol.net Takoj opravim nakazilo, kajti nisem en od tistih slovencev ki bi samo izkoriscevali, ker vem koliko je dela s tem, kej je moj oce izdeloval izdelke iz "šper" plosce in vem koliko truda je potrebnega. Ze v naprej se zahvaljujem
Bogdan Krmelj     15. 12. 2013     Odgovor Borutu  
Ja Borut, uporabite gumbek DONATE zgoraj pod menijem nakažite 10€ in ni se vam treba trest da bi vas nategnu za 10€ madona. Dobite pa načrt samo eiffelovega stolpa od HMS Bounty ga nimam kokr rečeno. LP Bogdan PS: Vsekakor bi vaš email mi zelo prav prišel :)
Borut Talaber     15. 12. 2013     eifelov stolp  
Glede nakazila ni noben problem, samo upam da mi potem nacrt tuidi posljete nakazem preko povezave ki jo imate na strani ali kako?
Bogdan Krmelj     15. 12. 2013     Odgovor Borutu  
Pozdravljen Borut, Kakor sem opisal že v tekstu, načrte več ne dajem zastonj zaradi izredne nehvaležnosti Slovencev, kateri so jih od mene do sedaj snemali zastonj (čast izjemam). V zamenjavo za vašo donacijo 10€, vam jih pa lahko pošljem. Imam samo načrte Eiffelovega stolpa katere sem v celoti sam narisal. Od ladje načretov nimam, in tudi močno dvomim da jih boste dobili zastonj na internetu. Z načrti je ogromno dela, in nihče ne želi dajat svoje delo zastonj. LP Bogdan
Borut Talaber     15. 12. 2013     Narct Eifelovega stolpa  
Najprej lep pozdrav Rad bi vas prosil ce bi mi lahko preko maila poslali načrt za izgradnjo Eifelovega stolpa iz vzigalic in načrt makete ladije Bounty. Moj email : borut.talaber@siol.net Načrtov bi bil zelo vesel ker jih neikjer ne najdem. Zahvaljujem se vam že v naprej Lep pozdrav Borut
aljos maticic     25. 07. 2013     hvala  
hvala za odgovor. lp a
Bogdan Krmelj     7. 09. 2013     Odgovor Aljošu  
Seveda je možno, edino malo dlje moraš počakati da se posuši to je vse. LP
aljoš matičič     7. 09. 2013     lepilo  
je možno delati efllov stolp z mekol belim lepilom? lp aljoš
Bogdan Krmelj     2. 01. 2013     Načrti  
Pozdravljeni, Za vse tiste kateri me vztrajno sprašujete če vam pošljem načrte po mejlu, vas obveščam, da se kompletni načrti za izdelavo stolpa nahajajo na tej spletni strani, pod naslovom DOWNLOAD NAČRTOV. Kliknite na link JUHUHU in si jih shranite na disk. LP Bogdan
Bogdan Krmelj     22. 09. 2012     Odgovor Megi  
Seveda je možno, z veseljem vam ga naredim. Tudi to da ga je potrebno narediti v enem mesecu nebi smelo predstavljati problem. O ceni se pa dejva pomenit preko mejla. Moj mejl je bogdank@gmail.com ali pa bogdan@krmelj.com. Pišite mi pa se bova dogovorila o vseh detajlih. Jaz namreč vam ne morem pisati ker ne vem vašega mejla.
MEGI TOPALOVIĆ     22. 09. 2012     Nujno!!!!  
LP!BOGDAN ALI LAHKO UPREŠAM ČE JE MOŽNO DA TI NAREDIŠ EIFFLOV STOLP V ENEM MESECU PA DA BI GA JAZ KUPILA.lp pa da še ceno sporočiš
Bogdan Krmelj     2. 07. 2012     Odgovor Luki  
Pozdravljen Luka, poskušal sem vam poslati načrt toda ni šlo, javlja mi da vaš mejl ne obstaja, ste sigurno pravega napisali? Drugače ni potrebe da vam ga pošiljam, na tej strani si ga lahko snamete dol, na delu strani kjer je naslov DOWNLOAD NAČRTOV kliknite na Juhuhu link in se vam bo odprl v pdf readerju, od tu ga pa samo shranite k sebi na rač in ga imate. LP Bogdan
luka capuder      2. 06. 2012     vprašanje  
mene pa to zelo zanima pa če mi bi lahko prosim to poslal prek mail:mergim.muqa@hotmail.com da čim prej začnem.prosim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rok Belcl     15. 01. 2012     Prošnja  
Heii? Mene pa zanima , če bi mi lahko poslal skice oz.načrte za eiffilovega stolpa , ker sem zelo navdušen nad tvojim delom in bi ga rad tudi naredil. Zato te prosim če bi mi lahko poslal na gmail te načrte da bi se jas lotil dela. Gmail imam rokbelcl@gmail.com. lp. Rok Belcl
uros ornik     30. 11. 2011     odgovor  
zdravo.hvala za vzpodbudo..nekaj slik sem ze naredil.in jih se bom;) glede zamisli pa ce zelite mi jih lahko izdate in bom kar sam poskusal narediti kaksen nacrt :)lep pozdrav!
Bogdan Krmelj     29. 11. 2011     OdgovorUrošu  
Hvala Uroš za pohvale, kar tako naprej z izdelavo, umes ko delate stolp naredite še kakšno sliko, pa če boste želel na koncu, ko bo stolp dokončan, lahko objavim vaš komentar in slike na dnu te strani kjer so tudi drugi izdelovalci. Hmmm, nažalost sedaj trenutno ne utegnem narediti kak načrt, imam pa par zamisli. Nekoč mogoče. LP Bogdan
uros ornik     29. 11. 2011     vprasanje  
pozdravljeni!...tudi jas sem se ga rauno lotil..in me zelo veseli to delat,ceprau mi vzame ves moj prosti cas in ziuce hehehe..anpak bom vstrajal ;) hvala za nacrte obenem pa pohvala da ste nam pomagali..zanima pa me se ce obstajajo se kaksni drugi izdelki iz vzigalic razen tega stolpa..ze vnaprej hvala in lep pozdrav :)
Bogdan Krmelj     26. 07. 2011     Odgovor Maksu  
Živ Maks, Zelo sem vesel da si se lotil izdelave. Kot vidiš na mojih spletnih straneh je kar nekaj posameznikov že naredilo stolp po mojih načrtih. Ja, nitke se pojavijo in tudi kepice lepila se pojavijo ko preveč iztisneš. Zadeva je zelo lahko rešljiva. Jaz sem za ta namen uporabil spajkalnik. Ko je spajkalnik segret topi lepilo, in z njim zgladiš vse kepice, kar se tiče nitk jih pa kar lepo skuriš z njim. kar izginejo. Kepice sem jaz gladil pred sestavljanjem segmentov. Nitke sem pa sežigal ko je bil stolp sestavljen, ker takrat je lažje, ker je pokonci. Upam da sem ti pomagal. Jekleni živci so pa dober pogoj ja, hehe. Veliko užitkov ob delu, pa umes naredi kako slikico kako izdeluješ, in na koncu ko bo stolp narejen mi jih lahko pošlješ, če želiš seveda, in jih lahko objavim na dnu te strani med ostalimi izdelovalci. LP Bogdan
Maks Dekleva     26. 07. 2011     Vprasanje in zahvala  
Dober dan,moje ime je Maks Dekleva,star pa sem 13 let. Odločil sem se,da se bom lotil izdelave stolpa,kar je že dolgo moja velika želja. Najprej bi se zahvalil g. Bogdanu,da si je vzel čas in na intrnet objavil načrte. Stolp mi dela kar nekaj težav,ampak z vztrajnostjo in jeklenimi živci,upam,da mi bo uspelo. Vprasanje: Ko lepim z vročim lepilom po vžigalicah nastanejo nekakšne bele niti.Zanima me,kako bi jih lahko odstranil in popravil kepice lepila,s katerimi lepim vžigalice skupaj.? Že vnaprej hvala za odgovor in vse dobro.
Brane     18. 03. 2011     Konec  
Živjo Evo pa sm končal,danes končno zlepil vsa nadstropja.Še z osvetlitvijo se poigram potem pa poslikam in pošljem fotke.
matej troha     3. 07. 2011     svaka ćast  
ti vidim da si en dober človek da si iskren in po moje kar vredu tip kar se tiče tvojih izdelkov maš smisel in voljo največ pa živcev.
andrej vogrinčič     2. 12. 2011     moji hobiji  
tudi jaz imam svoje hobije ki si jih lahko pogledaš na strani http://freeweb.siol.net/avogrinc
Bogdan Krmelj     12. 07. 2010     Srečko:  
Načrte za izdelavo stolpa najdete na tej strani pod odlomkom DOWNLOAD NAČRTOV. Tu kliknite na link JUHUHU in načrti so pri vas, jih natisnite in srečno in veselo izdelavo želim :-) LP
srecko rebernik selce 39 2232     12. 07. 2010     nacrti ya stolp  
prosm ce mi posljes nacrte naj lepsa hvala
Brane     27. 11. 2010     bravo  
Živjo Na nekaj takega iščem že skoraj eno leto.Vsaka čast,da ste nam vse tole tako lepo serviral na net. 1x..pred mnogo leti sm se take zadeve lotil v vojski....no zdaj se jo bom spet. vse lepo želim Brane
Bogdan     11. 06. 2010     Odgovor Meliti  
No, Melita, res me veseli da se je tudi predstavnica nežnejšega spola odločila za izdelavo. Vesel bom tvojih slik, in z veseljem, in seveda tvojim dovoljenjem bi jih objavil na svojih spletnih straneh, na tej strani, pri drugih izdelovalcih. Ko končaš se res priporočam za kake lepe fotke. LP Bogdan
Bogdan     11. 06. 2010     Odgovor Andreju  
Jaz sem sestavljal tako, da sem naslonil segment ob segment in z lepilom kar po zunanji strani zalepil. Nato sem kepice lepila zgladil z spajkalnikom, da je bilo lepo gladko. Ker se pa lepilo malo blešči je to moteče. To boš rešil s tem da boš na koncu, ko bo stolp dokončan, stolp tudi prebarval in s tem skril vse te bleščeče dele od lepila. Upam da sem ti pomagal. LP Bogdan
Andrej Vrhovšek     11. 05. 2010     Vprašanje  
Živjo jaz sem se že lotil stolpa in sem sestavil eno segment pa nevem kako ga naj zalepim s vročim lepilom.
MELITA NOSE     26. 10. 2010     Hvala  
Živjo vsem ljubiteljem maket iz vžigalic še posebaj vam Bogdan.Najprej hvala za načrt.Ga izdelujem po vašem načrtu z malimi spremembami.Zdaj sem pri prvemu nadstropju.Ko končam pošljem slikico.Tako,da nebote mislili,da samo fantje to počnete.Malo heca .Lepo pozdravljeni in veliko veselja
Šiljo     17. 09. 2010     Majstor  
Evala, Buba! Pozdrav iz Solina!!!! Legendo!
Darko     15. 04. 2010     Lepo  
Zanimiva ideja in super izvedba :-)
Bogdan Krmelj     4. 08. 2010     Zahvala za vse vaše komentarje  
Najlepša hvala, vsem za vaše pohvale, komentarje, lepe, in manj lepe besede. Vesel sem da vam lahko pomagam. Če vam kaj ni jasno okoli izdelave stolpa me kar vprašajte. Lepila lahko uporabite katerakoli, jaz sem pač uporabljal lepilo iz pištole, zaradi enostavnosti uporabe, ker se hitro posuši, tretji razlog, da sem se odločil za to lepilo je, da je, ko je suho, še vedno elastično, kar naredi stolp bolj kompaktnega.
Blaž Dlpost     4. 07. 2010     Zahvala  
Načrte stolpa se si že pred pol leta natisnil a se ga še nisem lotil izdelave. Zdaj se ga bom pa res lotil,ker me zelo mika kakšen bo ko bo končan. Zahvaljujem se ti za načrt in odličen opis. Hvala.
TOMAZ TRATNIK     4. 03. 2009     Vprasanje  
pozdravljen bogdan vasa stran je res cudovita.zelo so mi usec vasi eifllovi stolpi odlocil sm se da ga naredim zelo ste mi pomagali nasel sm vas da mi pomagate pri izdelavi to je moja zelja ze iz osnovne sole tako kot ste vi zaceli z modelarstvom iz srca pa vas prosim da mi celotne nacrte poslete po posti po povzetju za use kopije in postnino in vas trud vam bom placal ko prejmem to prosim da mi odgovorite in da se zmenimo za naprej hvala vam ze vnaprej ker ste mi ustregli
Denis Srčič     10. 07. 2009     Delo  
ei bogdan! SVAKA TI ČAST! probu se bom lott izdelave eiffla pa da vidm če bom zdržov!aja vidu sm slike izdelave!kako pa pol naprei ko pridš do 1. ploščadi?
Luka Capuder     16. 03. 2010     Vprašanje  
Mika me idelava Eiflovega stolpa verjetno se ga bom lotil zanima me ali bi lahko lepil z belim mizarskim lepilom? lp luka

Vpišite komentar na zgoraj objavljeno stran (vsa polja so obvezna za vnos)

Ime in priimek:


Od 30 vpisano 0 znakov. Ostanek 30 znakov.
 

Naslov komentarja:


Od 30 vpisano 0 znakov. Ostanek 30 znakov.
 

Komentar:


Od 1000 vpisano 0 znakov. Ostanek 1000 znakov.
 
      
Pridružujem si pravico ne objavljanja ali celo brisanja vašega komentarja.

           

© 1999 - 2024 Bogdan Krmelj Vse Pravice avtorja Pridržane.