Bogdanova domača stran
 

 
 

E-Mail: bogdan@krmelj.com

 

MENI     

DONACIJA  

Za ohranitev tega spletnega mesta, ter, domene Krmelj.com, sprejemam vaše donacije. Plačilo je preko PayPal-a. Kliknite na gumbek spodaj. Hvala vam :)

NOVOSTI 

2.2.2018  Nove fotografije na straneh od Maket. Naredil veliko novih realističnih all-focus slik. izgledajo res odlično, vredno ogleda :)
22.1.2018  Dodal sem en kup slik od izdelave nove postaje pri straneh ZELEZNICA MAKETE. Okoli 170 slik in opisov, torej prijetno branje
6.10.2017  Na žalost nekih novih velikih stvari na mojih spletnih straneh niti ni. V zadnjem času delam veliko na vlakih tako da to se konstantno posodablja ostalo nisem šlatal že par let :)

Več novic

Bogdanova osebna stran

ANKETA    

Ne vem več kaj bi vas vprašal.
Pol pa ukini anketo
Potrudi se bolje
Ugasni spletno stran
Skoč iz strehe in končaj zadevo :)
Nehi že težit s tem anketam, hehe
Arhiv anket:

Administracija anket

PRIPOROCAM  

  triple7studio.wixsite.
  www.us-convention-brd.
  YouTube.com
  clevermodels.squarespa
  Ebay.ie
  Railsofsheffield.com
  RD-hobby.de
  Walthers.com
  bolha.com

AVDIO, VIDEO STRAN


        Nimam se za avdiofila, na žalost nimam toliko finančnih sredstev da bi si lahko privoščil zvočnike za 10.000€, ojačevalec za 5.000€ itn. Pač, kupujem si komponente, ki so nekako meni dosegljive in še vedno v nekem srednjem kakovostnem razredu. Vem da moja tehnika ni nič posebnega, določene komponente so pa tudi že kar v letih, toda meni delajo OK, in zadovoljen sem z kvaliteto. Vsaki dve leti vedno kaj dodam ali posodobim, in včasih ponoči je prav užitek ugasniti vse luči in se zazreti v desetine LED diod ki svetijo (tudi kadar so komponente ugasnjene).
Predvsem sem ljubitelj, kvalitete (seveda take ki si jo navadni smrtniki lahko privoščimo), in zaradi tega sem izbiral komponente takih proizvajalcev kateri so za določene komponente zares dobri. Tako imam zastopane sledeče firme: Onkyo, Technics, SONY, Panasonic, Philips, Jamo.
Na slikah boste videli zvočnike. Vprašali se boste zakaj toliko zvočnikov? Pri poslušanju glasbe uporabljam samo tri zvočnike: sprednja dva ter wooferja. Pri gledanju filmov uporabljam vseh šest zvočnikov, ker so vsi novejši filmi posneti v formatu surround dolby digital 5+1 (DTS). Slike spodaj prikazujejo tudi ostale komponente mojega avdio video sistema, od projektorja, televizorja, ojačevalca, DVD predvajalnika, Bluray predvajalnika, multimedijskega predvajalnika vsebin, MP3 predvajalnika, kasetofona in viderecorderja (slednja dva praktično ne uporabljam več, sem pa tja včasih nostalgično obujam spomine.
       Kakšen boljši film, kako tekmo, ali meni pomembno oddajo rad pogledam tudi na projektorju, čeravno je format slike 4:3 (večina novih filmov je v formatu 16:9 ali celo cinemaskop), se lepo da gledati tudi filme, vse ostalo pa gledam kar na televiziji. TV je formata 16:9, je 102 cm diagonale, in je pravo malo čudo sodobne tehnologije. V povezavi z dobrim ozvočenjem dobite lahko resnično kvalitetno doživetje ob gledanju filmov. Spodaj sem vam pripravil par slik svoje avdio video tehnike, med katero seveda spada tudi računalniška oprema (slike računalniške opreme si poglejte na strani računalništvo), katere imam pa tudi nekaj. Namreč, če želite gledati filme, recimo v formatu DIVX, potem to lahko naredite preko, za to specializiranih DIVX-playerjev, preko računalnika ali pa preko specializiranega multimedijskega predvajalnika Xtreamer.
       Slednji je resnično pravo malo čudo tehnologije. Dovoljuje vam predvajanje vseh živih mogočih formatov multimedijskih vsebin preko usb povezave ali omrežne (kabelske ali WiFi) povezave, kakor tudi predvajanje iz vgrajenega diska do velikosti 500GB. Predvajate lahko v najboljši kvaliteti zvoka in slike (True HD za sliko in ton). Prenos slike in zvoka gre naprej na vaš avdio-video sistem preko standardnih "činč" izhodov, lahko pa tudi preko HDMI kabla. Seveda slednji vam omogoča prenos velikih količin podatkov, kar pomeni prenos slike v 1080p resoluciji (True HD), in prenos zvoka v 5.1 (DTS) ali 7.1 True HD formatu.
       Še en kos tehnologije bi vam priporočil, in sicer večnamenski daljinski upravljalnik podjetja Logitech. Zadeva je enkratna, omogoča vam da si nastavite da z pritiskom na en gumb vključite, izključite in prestavljate več naprav hkrati. Razmislite koliko pritiskov na gumbe imate da vklopite, recimo TV na program POPTV. Če imate samo televizijo je zadeva enostavna, toda če imate pa zraven še centralni zvočni sistem, televizijo pa preko satelitskega sprejemnika (ali pa preko siol tvja, ali pa T2) potem se zadeva zna že malo zaplesti. Jaz sem pri sebi izračunal da rabim na 3 daljincih klikniti 13x da prižgem program POPTV. Pa to je še enostavno, kaj drugega je veliko bolj zapletenega. Z tem daljinskim upravljalnikom naredim vse to z enim (1) pritiskom na ekran. Hehe. No to dela ta daljinec. Nastavite si neko aktivnost (gledanje tv-poptv, poslušanje radia-val202, pregledovanje slik iz računalnika, predvajanje bluray-a......) in ko imate aktivnost shranjeno, samo z enim klikom skočite iz ene na drugo aktivnost, in daljinski upravljalnik poskrbi za vse. Nepotrebne komponente ugasne potrebne prižge in postavi na pravo mesto. Super stvar - Priporočam.
 

 
 
 

Zadnja Sprememba te strani: 18.09.2012 14:34:39
Vse pravice pridržane, Web Design by Bogdan Krmelj. Strani so testirane v IE 6.1 in Mozilla Firefox 2.0, na resoluciji 1024 X 768 pikslov.
 
Bogdanova osebna stran

UREDI


Pregled vaših komentarjev na zgoraj objavljeno vsebino

Vpišite komentar na zgoraj objavljeno stran (vsa polja so obvezna za vnos)

Ime in priimek:


Od 30 vpisano 0 znakov. Ostanek 30 znakov.
 

Naslov komentarja:


Od 30 vpisano 0 znakov. Ostanek 30 znakov.
 

Komentar:


Od 1000 vpisano 0 znakov. Ostanek 1000 znakov.
 
      
Pridružujem si pravico ne objavljanja ali celo brisanja vašega komentarja.

           

© 1999 - 2018 Bogdan Krmelj Vse Pravice avtorja Pridržane.